понеделник, 5 юли 2010 г.

0035: Тесто за десертни ястия

Приготвяне на целувково тесто - за целувки, глазури, кремове и други (българска кухня)

Продукти за тесто на десертни ястия:
  1. 250 г пудра захар
  2. 4 белтъка
  3. 4 ванилии
Приготвяне на тесто за десертни ястия:

В малка тенджера на водна баня разбиваме захарта с белтъците и ванилията. Внимаваме да не допускаме нито една частичка от жълтъците.

Сгъстяваме докато започне да се задържа на бъркалката. Снемаме от огъня и продължаваме да разбиваме, докато изстине напълно.

Печем в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка на слаба фурна на 80 градуса.

От така полученото целувково тесто приготвяме различни видивое вкусни десертни ястия.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар