Продукти за ястието:
- 600 г малки тиквички
- 3 лъжици олио
- 3 домата
- 1/2 лимон
- 2 люти чушлета
- 2 скилидки чесън
- дафинов лист, мащерка, сол, кориандър
Отрязваме двата края на изплакнатите тиквички, нарязваме на парченца, посоляваме, поставяме в гевгир и ги цедим около 1 час.
Попарваме доматите с вряла вода, обелваме и ги нарязваме ситно. Слагаме счукания чесън, ситно нарязаните чушлета, олиото, 150 г вода, лимонов сок, подправките и сол в тенджера, възвъряваме.
Към всичко това прибавяме доматите и тиквичките и задушаваме до омекване. Поднасяме ястието студено.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар