Ястие от задушен шаран (австрийска кухня)
Продукти за ястието:
2. 500 г малки лукчета
3. 1 лимон
4. 2 лъжици сос от печено месо
5. 70 г масло
6. 1/8 л бяло вино
6. сол, магданоз, уорчъстърски сос, бульон
Приготвяне на ястието:
Заливаме обелените лукчета със соса от печеното месо, виното и малко бульон, прибавяме лимонов сок, уорчъстърски сос, сол и задушаваме до омекване.
Поставяме почистените порции шаран и задушаваме до омекване. Изваждаме порциите, остраняваме костите и кожата и оставяме порциите на топло място.
Прибавяме маслото и ситно нарязания магданоз към соса, заваряваме и поливаме шарана.
Поднасяме с парченце лимон, варени картофи ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар