Ястие от пиле със сметана
Продукти за ястието:Приготвяне на ястието:
Нарязваме почистеното пиле на порции, посоляваме, поръсваме с черен пипер, изпържваме в масло и изваждаме порциите.
В останалото масло изпържваме ситно нарязания лук, връщаме порциите и задушаваме под похлупак на тих огън до омекване.
Десет минути преди снемането на ястието от огъня поставяме сметаната. Застройваме соса с жълтъците, разбити с 1 лъжица вода, подкиселяваме със сок от лимон, затопляме, без да варим, и поднасяме ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Р.И. - автор,All rights reserved!
понеделник, 6 септември 2010 г.
0083: Ястия с пиле
Ястие с пиле пълнено (българска кухня)
Продукти за ястието:
Нарязваме гъбите на ситно и размесваме със свинското месо, пилешкото дробче, чесъна, сол и черен пипер. Получената смес напълваме вътрешността на пилето.
Зашиваме отворът и слагаме в намазана тавичка. Печем от двете страни. Изваждаме изпеченото пиле и поставяме в чиния за сервиране.
Сосът в тавичката разреждаме с няколко лъжици гореща вода, заваряваме за няколко минути. Изсипваме в топла сосиера преди сервиране на ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Р.И. - автор,All rights reserved!
Продукти за ястието:
- 1 пиле
- 30 г краве масло
- 200 г гъби
- 125 г свинско месо
- 1 пилешко дробче
- 2 скилидки чесън, магданоз, мащерка
- червен пипер, черен пипер, сол
Нарязваме гъбите на ситно и размесваме със свинското месо, пилешкото дробче, чесъна, сол и черен пипер. Получената смес напълваме вътрешността на пилето.
Зашиваме отворът и слагаме в намазана тавичка. Печем от двете страни. Изваждаме изпеченото пиле и поставяме в чиния за сервиране.
Сосът в тавичката разреждаме с няколко лъжици гореща вода, заваряваме за няколко минути. Изсипваме в топла сосиера преди сервиране на ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Р.И. - автор,All rights reserved!
Етикети:
вкус,
вкусни,
европейски,
пълнено пиле,
ястие,
ястия,
ястията,
iastia,
iastie,
yastia,
yastie
0082: Ястия с пиле
Ястие от печено пиле със зеленчуци
Продукти за ястието:
Приготвяме бульон от дреболиите на пилето, прибавяме лук, магданоз и сол. Нарязваме пилето на порции, посоляваме и поръсваме с черен пипер и брашно.
Нарязваме сланината на ивички, изпържваме я отделно и поставяме в тенджера. В съда, в който сме пържили сланината, стопяваме маслото, изпържваме порциите пиле и ги прехвърляме в тенджерата.
Попарваме доматите във вряла вода, обелваме и ги изпържваме заедно с нарязаните гъби в масло и ги поставяме в тенджерата при пилето.
Заливаме с малко бульон и вино, в които сме размили останалото брашно, прибавяме магданоз, сол, дафинов лист, черен пипер. Печем в слаба фурна до омекване на пилето.
Сервираме топло ястието.
------------------------------------------------------
© 2010, Р.И. - автор,All rights reserved!
Продукти за ястието:
- 1 пиле
- 40 г масло
- 50 г сланина
- 250 домати
- 150 гъби
- 60 г брашно
- 3 лъжици бяло вино
- 1 глава лук, магданоз
- дафинов лист, черен пипер, сол
Приготвяме бульон от дреболиите на пилето, прибавяме лук, магданоз и сол. Нарязваме пилето на порции, посоляваме и поръсваме с черен пипер и брашно.
Нарязваме сланината на ивички, изпържваме я отделно и поставяме в тенджера. В съда, в който сме пържили сланината, стопяваме маслото, изпържваме порциите пиле и ги прехвърляме в тенджерата.
Попарваме доматите във вряла вода, обелваме и ги изпържваме заедно с нарязаните гъби в масло и ги поставяме в тенджерата при пилето.
Заливаме с малко бульон и вино, в които сме размили останалото брашно, прибавяме магданоз, сол, дафинов лист, черен пипер. Печем в слаба фурна до омекване на пилето.
Сервираме топло ястието.
------------------------------------------------------
© 2010, Р.И. - автор,All rights reserved!
Етикети:
вкус,
вкусни,
европейски,
пиле,
пиле със зеленчуци,
ястие,
ястия,
ястията,
iastia,
iastie,
yastia,
yastie
0081: Ястия с пиле
Ястие от печено пиле с масло
Продукти за ястието:Приготвяне на ястието:
Посоляваме отвън и отвътре почистеното пиле и оставяме малко да престои. Поставяме вътре в пилето 20 г масло и 2 стръкчета магданоз, а в останолото масло печем пилето до омекване.
При печенето заливаме пилето с мазнината от печенето и малко гореща вода. Поднасяме с варени картофи, задушен ориз, зеленчукова салата ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Р.И. - автор,All rights reserved!
Продукти за ястието:Приготвяне на ястието:
Посоляваме отвън и отвътре почистеното пиле и оставяме малко да престои. Поставяме вътре в пилето 20 г масло и 2 стръкчета магданоз, а в останолото масло печем пилето до омекване.
При печенето заливаме пилето с мазнината от печенето и малко гореща вода. Поднасяме с варени картофи, задушен ориз, зеленчукова салата ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Р.И. - автор,All rights reserved!
Етикети:
вкус,
вкусни,
европейски,
пиле,
пиле с масло,
ястие,
ястия,
ястията,
iastia,
iastie,
yastia,
yastie
Абонамент за:
Публикации (Atom)