Ястие от пъстърва с масло и бадеми
Продукти за ястието:
1. 4 малки пъстърви
2. 2 лъжици брашно
3. 60 г масло
4. 100 г обелени бадеми
5. 1 лимон сок
6. 1 лъжица ситно нарязан магданоз
7. черен пипер, сол
Приготвяне на ястието:
Овалваме почистените и подсушени пъстърви в брашното, което сме смесили със сол и черен пипер, изтръскваме излишното брашно, поставяме в част от маслото, поръсваме с магданоз, лимонов сок и изпържваме от двете страни.
Прехвърляме изпържените пъстърви в затоплени чинии, отгоре нареждаме изпържените в масло бадеми и заливаме със сгорещено масло.
Сервираме топло ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор,All rights reserved!
четвъртък, 5 август 2010 г.
0077: Ястия с риба
Ястие с печен шаран
Продукти за ястието:
1. 1 шаран около 1 1/2 кг
2. 1 малка глава лук
3. 1 морков
4. 2 домата
5. 60 г масло
6. 1 лъжица ситно нарязан магданоз
7. 1 лъжица уорчъстърски сос
8. 1 лъжица лимонов сок, черен пипер, сол
Приготвяне на ястието:
Нарязваме лука на малки кубчета, моркова на парченца, ситно нарязваме попарените и обелени домати и поставяме сместа в продълговат огнеупорен съд, в който сме сгорещили маслото.
Слагаме върху зеленчуците почистения шаран, посоляваме, поръсваме с черен пипер, магданоз, лимонов сок и уорчъстърски сос.
Печем (без похлупак) в слаба фурна около 40 минути. При печенето заливаме шарана със соса.
Поднасяме в съда, в който сме пекли ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор,All rights reserved!
Продукти за ястието:
1. 1 шаран около 1 1/2 кг
2. 1 малка глава лук
3. 1 морков
4. 2 домата
5. 60 г масло
6. 1 лъжица ситно нарязан магданоз
7. 1 лъжица уорчъстърски сос
8. 1 лъжица лимонов сок, черен пипер, сол
Приготвяне на ястието:
Нарязваме лука на малки кубчета, моркова на парченца, ситно нарязваме попарените и обелени домати и поставяме сместа в продълговат огнеупорен съд, в който сме сгорещили маслото.
Слагаме върху зеленчуците почистения шаран, посоляваме, поръсваме с черен пипер, магданоз, лимонов сок и уорчъстърски сос.
Печем (без похлупак) в слаба фурна около 40 минути. При печенето заливаме шарана със соса.
Поднасяме в съда, в който сме пекли ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор,All rights reserved!
Етикети:
вкус,
вкусни,
европейски,
печен шаран,
ястие,
ястия,
ястията,
iastia,
iastie,
yastia,
yastie
0076: Ястия с риба
Ястие от рибено филе с гъби
Продукти за ястието:
1. 600 грама рибено филе
2. 200 г гъби
3. 60 г сланина
4. 20 г брашно
5. 30 г масло
6. галета, настъргано сирене
7. черен пипер, сол
Приготвяне на ястието:
Посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме нарязаните гъби в запържената, нарязана на кубчета сланина.
Половината от нарязаното на тънки парченца рибено филе подреждаме в тавичка за печене, посоляваме, слагаме гъбена смес, след което поставяме втората половина рибено филе.
Заливаме рибата със соса от задушените гъби, в който сме запържили брашното, поръсваме галета и настъргано сирене, поставяме парченца масло.
Печем в силна фурна ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор,All rights reserved!
Продукти за ястието:
1. 600 грама рибено филе
2. 200 г гъби
3. 60 г сланина
4. 20 г брашно
5. 30 г масло
6. галета, настъргано сирене
7. черен пипер, сол
Приготвяне на ястието:
Посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме нарязаните гъби в запържената, нарязана на кубчета сланина.
Половината от нарязаното на тънки парченца рибено филе подреждаме в тавичка за печене, посоляваме, слагаме гъбена смес, след което поставяме втората половина рибено филе.
Заливаме рибата със соса от задушените гъби, в който сме запържили брашното, поръсваме галета и настъргано сирене, поставяме парченца масло.
Печем в силна фурна ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор,All rights reserved!
0075: Ястия с риба
Ястие от рибено филе по виенски (австрийска кухня)
Продукти за ястието:
1. 4 тънки порции рибено филе
2. 50 г сланина
3. 50 г краставички
4. 10 г каперси
5. 10 г масло
6. 1/8 л кисела сметана
7. 1 лъжица горчица, настъргано сирене, лимон, сол
Приготвяне на ястието:
Посоляваме измитите порции рибено филе и поръсваме с лимонов сок.
Поставяме едната порция в намазан с мазнина съд, заливаме с малко разбита сметана, слагаме парченце сланина, каперси и настъргана краставичка.
Поставяме отгоре втората порция, намазваме я с горчица, слагаме парченце сланина, краставички и каперси, следва третата порция, след нея четвъртата.
Заливаме рибените филета със сметана, поръсваме с настърганото сирене и печем половин час в умерена фурна.
Сервираме топло ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор,All rights reserved!
Продукти за ястието:
1. 4 тънки порции рибено филе
2. 50 г сланина
3. 50 г краставички
4. 10 г каперси
5. 10 г масло
6. 1/8 л кисела сметана
7. 1 лъжица горчица, настъргано сирене, лимон, сол
Приготвяне на ястието:
Посоляваме измитите порции рибено филе и поръсваме с лимонов сок.
Поставяме едната порция в намазан с мазнина съд, заливаме с малко разбита сметана, слагаме парченце сланина, каперси и настъргана краставичка.
Поставяме отгоре втората порция, намазваме я с горчица, слагаме парченце сланина, краставички и каперси, следва третата порция, след нея четвъртата.
Заливаме рибените филета със сметана, поръсваме с настърганото сирене и печем половин час в умерена фурна.
Сервираме топло ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор,All rights reserved!
0074: Ястия с риба
Ястие от пъстърва с бяло вино (австрийска кухня)
Продукти за ястието:
1. 2 пъстърви по 300 г
2. 1/8 л вино
3. 1 лимон
4. домати чери, черен пипер, сол
5. олио
6. 4-6 глави лук
7. аспик* (бульон смес от месо, риба и зеленчуци)
Приготвяне на ястието:
Заливаме почистената риба със смес от вино, лимонов сок, главите лук,4 лъжици вода, сол, черен пипер и оставяме 10 минути под похлупак. Сваряваме до омекване и охлаждаме.
Нарязваме рибата на половинки по дължина, внимателно отстраняваме кожата. Намазваме с аспик и подреждаме в продълговата чиния.
Намазваме още веднъж с аспик и украсяваме с доматени резенчета. Поднасяме с парченце лимон, варени картофи и с майонеза ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор,All rights reserved!
Продукти за ястието:
1. 2 пъстърви по 300 г
2. 1/8 л вино
3. 1 лимон
4. домати чери, черен пипер, сол
5. олио
6. 4-6 глави лук
7. аспик* (бульон смес от месо, риба и зеленчуци)
Приготвяне на ястието:
Заливаме почистената риба със смес от вино, лимонов сок, главите лук,4 лъжици вода, сол, черен пипер и оставяме 10 минути под похлупак. Сваряваме до омекване и охлаждаме.
Нарязваме рибата на половинки по дължина, внимателно отстраняваме кожата. Намазваме с аспик и подреждаме в продълговата чиния.
Намазваме още веднъж с аспик и украсяваме с доматени резенчета. Поднасяме с парченце лимон, варени картофи и с майонеза ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор,All rights reserved!
0073: Ястия с риба
Ястие от шаран с черен пипер (австрийска кухня)
Продукти за ястието:
1. 4 порции шаран
2. 1 1/2 л оцет
3. 150 г моркови
4. 150 г целина (корен)
5. 150 г лук
6. 100 г червено вино
7. черен пипер на зърна, мащерка, дафинов лист, сол
8. чесън, лимонов сок
9. 500 г картофи
Приготвяне на ястието:
Счукваме няколко зърна черен пипер, прибавяме дафинов лист, мащерка, 1 скилидка чесън, оцета, 600 г вода и варим половин час.
Прецеждаме бульона, прибавяме виното, нарязаните парченца зеленчуци, лука и варим.
Слагаме почистените порции шаран, сол, лимонов сок и варим 15 минути.
Поднасяме с варени картофи ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор,All rights reserved!
Продукти за ястието:
1. 4 порции шаран
2. 1 1/2 л оцет
3. 150 г моркови
4. 150 г целина (корен)
5. 150 г лук
6. 100 г червено вино
7. черен пипер на зърна, мащерка, дафинов лист, сол
8. чесън, лимонов сок
9. 500 г картофи
Приготвяне на ястието:
Счукваме няколко зърна черен пипер, прибавяме дафинов лист, мащерка, 1 скилидка чесън, оцета, 600 г вода и варим половин час.
Прецеждаме бульона, прибавяме виното, нарязаните парченца зеленчуци, лука и варим.
Слагаме почистените порции шаран, сол, лимонов сок и варим 15 минути.
Поднасяме с варени картофи ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор,All rights reserved!
0072: Ястия с риба
Ястие от задушен шаран (австрийска кухня)
Продукти за ястието:
2. 500 г малки лукчета
3. 1 лимон
4. 2 лъжици сос от печено месо
5. 70 г масло
6. 1/8 л бяло вино
6. сол, магданоз, уорчъстърски сос, бульон
Приготвяне на ястието:
Заливаме обелените лукчета със соса от печеното месо, виното и малко бульон, прибавяме лимонов сок, уорчъстърски сос, сол и задушаваме до омекване.
Поставяме почистените порции шаран и задушаваме до омекване. Изваждаме порциите, остраняваме костите и кожата и оставяме порциите на топло място.
Прибавяме маслото и ситно нарязания магданоз към соса, заваряваме и поливаме шарана.
Поднасяме с парченце лимон, варени картофи ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор,All rights reserved!
Продукти за ястието:
2. 500 г малки лукчета
3. 1 лимон
4. 2 лъжици сос от печено месо
5. 70 г масло
6. 1/8 л бяло вино
6. сол, магданоз, уорчъстърски сос, бульон
Приготвяне на ястието:
Заливаме обелените лукчета със соса от печеното месо, виното и малко бульон, прибавяме лимонов сок, уорчъстърски сос, сол и задушаваме до омекване.
Поставяме почистените порции шаран и задушаваме до омекване. Изваждаме порциите, остраняваме костите и кожата и оставяме порциите на топло място.
Прибавяме маслото и ситно нарязания магданоз към соса, заваряваме и поливаме шарана.
Поднасяме с парченце лимон, варени картофи ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор,All rights reserved!
Етикети:
вкус,
вкусни,
европейски,
задушен шаран,
ястие,
ястия,
ястията,
iastia,
iastie,
yastia,
yastie
Абонамент за:
Публикации (Atom)