Ястие от рибено филе по виенски (австрийска кухня)
Продукти за ястието:
1. 4 тънки порции рибено филе
2. 50 г сланина
3. 50 г краставички
4. 10 г каперси
5. 10 г масло
6. 1/8 л кисела сметана
7. 1 лъжица горчица, настъргано сирене, лимон, сол
Приготвяне на ястието:
Посоляваме измитите порции рибено филе и поръсваме с лимонов сок.
Поставяме едната порция в намазан с мазнина съд, заливаме с малко разбита сметана, слагаме парченце сланина, каперси и настъргана краставичка.
Поставяме отгоре втората порция, намазваме я с горчица, слагаме парченце сланина, краставички и каперси, следва третата порция, след нея четвъртата.
Заливаме рибените филета със сметана, поръсваме с настърганото сирене и печем половин час в умерена фурна.
Сервираме топло ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар