Ястие от шаран с черен пипер (австрийска кухня)
Продукти за ястието:
1. 4 порции шаран
2. 1 1/2 л оцет
3. 150 г моркови
4. 150 г целина (корен)
5. 150 г лук
6. 100 г червено вино
7. черен пипер на зърна, мащерка, дафинов лист, сол
8. чесън, лимонов сок
9. 500 г картофи
Приготвяне на ястието:
Счукваме няколко зърна черен пипер, прибавяме дафинов лист, мащерка, 1 скилидка чесън, оцета, 600 г вода и варим половин час.
Прецеждаме бульона, прибавяме виното, нарязаните парченца зеленчуци, лука и варим.
Слагаме почистените порции шаран, сол, лимонов сок и варим 15 минути.
Поднасяме с варени картофи ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар