Продукти за ястието:
- 1 пиле
- 100 г масло
- 300 г бульон
- 1 лъжица сметана, брашно
- 2 стръкчета магданоз
- черен пипер, сол, рулца от сланина за украса
Посоляваме и поръсваме с черен пипер почистеното пиле. Откъсваме магданозените листенца от стъблото, смесваме с половината от маслото и поставяме сместа вътре в пилето.
Сгорещяваме останалото масло в дълбока тенджера, изпържваме пилето от всички страни, зариваме с топъл бульон, захлупваме с похлупак и задушаваме до омекване.
Към края на задушаването прибавяме сметаната. Поставяме пилето в затоплено блюдо, украсяваме с пръжки от сланинени рулца, сгъстяваме бульона с брашно, сваряваме и наливаме в сосиера.
Сервираме веднага ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор,All rights reserved!