четвъртък, 5 август 2010 г.

0074: Ястия с риба

Ястие от пъстърва с бяло вино (австрийска кухня)


Продукти за ястието:

1. 2 пъстърви по 300 г
2. 1/8 л вино
3. 1 лимон
4. домати чери, черен пипер, сол
5. олио
6. 4-6 глави лук
7. аспик* (бульон смес от месо, риба и зеленчуци)

Приготвяне на ястието:

Заливаме почистената риба със смес от вино, лимонов сок, главите лук,4 лъжици вода, сол, черен пипер и оставяме 10 минути под похлупак. Сваряваме до омекване и охлаждаме.

Нарязваме рибата на половинки по дължина, внимателно отстраняваме кожата. Намазваме с аспик и подреждаме в продълговата чиния.

Намазваме още веднъж с аспик и украсяваме с доматени резенчета. Поднасяме с парченце лимон, варени картофи и с майонеза ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар