Продукти за ястието:
- 1 пиле
- 40 г масло
- 50 г сланина
- 250 домати
- 150 гъби
- 60 г брашно
- 3 лъжици бяло вино
- 1 глава лук, магданоз
- дафинов лист, черен пипер, сол
Приготвяме бульон от дреболиите на пилето, прибавяме лук, магданоз и сол. Нарязваме пилето на порции, посоляваме и поръсваме с черен пипер и брашно.
Нарязваме сланината на ивички, изпържваме я отделно и поставяме в тенджера. В съда, в който сме пържили сланината, стопяваме маслото, изпържваме порциите пиле и ги прехвърляме в тенджерата.
Попарваме доматите във вряла вода, обелваме и ги изпържваме заедно с нарязаните гъби в масло и ги поставяме в тенджерата при пилето.
Заливаме с малко бульон и вино, в които сме размили останалото брашно, прибавяме магданоз, сол, дафинов лист, черен пипер. Печем в слаба фурна до омекване на пилето.
Сервираме топло ястието.
------------------------------------------------------
© 2010, Р.И. - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар