четвъртък, 1 юли 2010 г.

0014: Яйца и яйчни продукти за приготвяне на ястия

Съхранение на яйца и яйчни продукти преди приготвяне на ястия

За съхраняване използваме пресни и с чисти черупки яйца. При правилно съхраняване яйцата се запазват в добро състояние в продължение на няколко месеца.

Подреждаме в картон за яйца с острата част надолу в хладилник.

За консумация са годни само пресните яйца. Развалени са яйца, които имат неприятен мирис, с разливащ жълтък и воднист белтък. Такива яйца се изхвърлят.

Ако дълго престояли яйца потопим във вода и стоят на дъното на съда изправени, те са годни за приготвяне на ястия. Развалените яйца не потъват във вода, а се задържат на повърхността.
Черупката на пресните яйца е блестяща - бяла и кремава.
------------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар