Съхранение на яйца и яйчни продукти преди приготвяне на ястия
За съхраняване използваме пресни и с чисти черупки яйца. При правилно съхраняване яйцата се запазват в добро състояние в продължение на няколко месеца.
Подреждаме в картон за яйца с острата част надолу в хладилник.
За консумация са годни само пресните яйца. Развалени са яйца, които имат неприятен мирис, с разливащ жълтък и воднист белтък. Такива яйца се изхвърлят.
Ако дълго престояли яйца потопим във вода и стоят на дъното на съда изправени, те са годни за приготвяне на ястия. Развалените яйца не потъват във вода, а се задържат на повърхността.
Черупката на пресните яйца е блестяща - бяла и кремава.
------------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар