Продукти за десертното ястие:
Продукти за пълнежа на десертното ястие:
- 100 г шоколад
- 1 чаена чаша счукани орехи
- 1 кафена чашка мармалад
Разтваряме маята в затопленото прясно мляко. Прибавяме размекнатото прясно масло, захарта, жълтъците и солта и разбъркваме добре.
Сипваме брашното и замесваме тесто, което покриваме с кърпа и оставяме да престои на топло 1 час.
От него разточваме кора с дебелина 5 мм и нарязваме с чаша с по-голям диаметър.
Приготвяме пълнежа по следния начин: натрушаваме шоколада на парчета и разтопяваме на слаб огън, прибавяме ореховите ядки и мармаладът и разбъркваме.
На всяко отрязано с чашата кръгче слагаме по 1 ч лъжичка от пълнежа и захлупваме с друго кръгче, като притискаме добре краищата.
Подреждаме в тава, посипваме с брашно и оставяме да втасат още 1 час, след което пържим в обилна мазнина.
Докато са още топли, поръсваме десертното ястие с пудра захар. Вкусно и бързо.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар