четвъртък, 1 юли 2010 г.

0020: Десертни ястия - Сладоледи

Млечен шоколадов сладолед


Продукти за десертното ястие:
  1. 1 л прясно мляко
  2. 350 г захар
  3. 6 яйца
  4. 100 г млечен шоколад
  5. 1 пакетче ванилия
Приготвяне на десертното ястие:

Млякото и захарта кипваме на огъня, като внимаваме да не загори.

Разбиваме яйцата с малко прясно мляко и постепенно прибавяме към подсладеното мляко на огъня, като бъркаме непрекъснато, за да не допуснем сместа да заври (в противен случай ще се пресече).

Сваляме от огъня и прибавяме начупения шоколад на ситно и ванилията. Сместа се бърка, докато шоколадът се разтопи напълно. Прецеждаме и оставяме да изстине.

Наливаме в метална или пластмасова кутия и замразяваме във фризера. От време на време разбъркваме, за да не замръзне на едри кристали.

Сервираме десертното ястие (сладоледа) в подходящи купички с гарнир от шоколад.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар