Млечен шоколадов сладолед
Продукти за десертното ястие:
Приготвяне на десертното ястие:
Млякото и захарта кипваме на огъня, като внимаваме да не загори.
Разбиваме яйцата с малко прясно мляко и постепенно прибавяме към подсладеното мляко на огъня, като бъркаме непрекъснато, за да не допуснем сместа да заври (в противен случай ще се пресече).
Сваляме от огъня и прибавяме начупения шоколад на ситно и ванилията. Сместа се бърка, докато шоколадът се разтопи напълно. Прецеждаме и оставяме да изстине.
Наливаме в метална или пластмасова кутия и замразяваме във фризера. От време на време разбъркваме, за да не замръзне на едри кристали.
Сервираме десертното ястие (сладоледа) в подходящи купички с гарнир от шоколад.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар