четвъртък, 1 юли 2010 г.

0022: Десертни ястия

Замразено шоколадово парфе с ягоди

Продукти за десертното ястие:
  1. 500 г сметана
  2. 2 яйца
  3. 4 жълтъка
  4. 80 г настърган шоколад
  5. 100 г пудра захар
  6. 1 супена лъжица желатин
За украса на десертното ястие:
  1. 500 г ягоди
  2. 100 г пудра захар
  3. 1 лимон
  4. 3-4 супени лъжици ром или коняк
Приготвяне на ястието:

Яйцата, жълтъците и захарта разбиваме с тел на водна баня около 10 минути. Оставяме сместа да изстине, като се бие още известно време.

Прибавяме настъргания шоколад и разбитата сметана. Разтопяваме желатинът на водна баня и като поизстине, прибавяме към сместа.

Парфето изсипваме в подходяща форма или в чаши и замразяваме в камерата на хладилника.

Почистените и измити ягоди поръсваме с пудра захар, рома и сока от лимона и оставяме на студено.

Готовото парфе изваждаме от формите и поднасяме в подходящи чинии или чаши. Украсяваме с разбита подсладена сметана и ягоди.

Поднасяме десертното ястие охладено. Вкусно и приятно за консумация.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар