Продукти за десертното ястие: За украса на десертното ястие:
- 500 г ягоди
- 100 г пудра захар
- 1 лимон
- 3-4 супени лъжици ром или коняк
Яйцата, жълтъците и захарта разбиваме с тел на водна баня около 10 минути. Оставяме сместа да изстине, като се бие още известно време.
Прибавяме настъргания шоколад и разбитата сметана. Разтопяваме желатинът на водна баня и като поизстине, прибавяме към сместа.
Парфето изсипваме в подходяща форма или в чаши и замразяваме в камерата на хладилника.
Почистените и измити ягоди поръсваме с пудра захар, рома и сока от лимона и оставяме на студено.
Готовото парфе изваждаме от формите и поднасяме в подходящи чинии или чаши. Украсяваме с разбита подсладена сметана и ягоди.
Поднасяме десертното ястие охладено. Вкусно и приятно за консумация.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар