- 150 г захар
- 125 мл вода
- 1 лимонена кора, нарязана на ленти
- 1 чаена лъжичка нарязан кристализиран джинджифил
- 1 супена лъжица накъсани ментови листа
- 3 супени лъжици прясно изстискан лимонов сок
- 1 манго
- 1/2 малък, сладък пъпеш, обелен и нарязан
В средно голям тиган смесваме захарта, водата, половината от лимонената кора и джинджифила.
Кипваме сиропа. Намаляваме на слаб огън и бъркаме, докато захарта се разтопи.
Оставяме сиропа да ври 10 минути и след това го смъкваме от огъня да изстине. Прибавяме ментата в сиропа.
Прецеждаме през цедка и изхвърляме лимонената кора и ментата, а оставяме джинджифила за гарниране.
Добавяме към прецедения сироп лимоновия сок и разбъркваме добре. Оставяме да престои на студено около 1 час.
В малка купа смесваме останалата лимонена кора с 1 супена лъжица захар.
Подреждаме парченцата манго и пъпеша в чиния за сервиране и заливаме със сиропа. Гарнираме със захаросаната кора и джинджифила.
Сервираме десертното ястие.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар