събота, 3 юли 2010 г.

0027: Разхладително десертно ястие

Плодове в мента с лимон и джинджифил - лек и вкусен десерт



Продукти за десертното ястие:
фотоизточник: images.google.com
  1. 150 г захар
  2. 125 мл вода
  3. 1 лимонена кора, нарязана на ленти
  4. 1 чаена лъжичка нарязан кристализиран джинджифил
  5. 1 супена лъжица накъсани ментови листа
  6. 3 супени лъжици прясно изстискан лимонов сок
  7. 1 манго
  8. 1/2 малък, сладък пъпеш, обелен и нарязан
Приготвяне на десертното ястие:

В средно голям тиган смесваме захарта, водата, половината от лимонената кора и джинджифила.

Кипваме сиропа. Намаляваме на слаб огън и бъркаме, докато захарта се разтопи.

Оставяме сиропа да ври 10 минути и след това го смъкваме от огъня да изстине. Прибавяме ментата в сиропа.

Прецеждаме през цедка и изхвърляме лимонената кора и ментата, а оставяме джинджифила за гарниране.

Добавяме към прецедения сироп лимоновия сок и разбъркваме добре. Оставяме да престои на студено около 1 час.

В малка купа смесваме останалата лимонена кора с 1 супена лъжица захар.

Подреждаме парченцата манго и пъпеша в чиния за сервиране и заливаме със сиропа. Гарнираме със захаросаната кора и джинджифила.

Сервираме десертното ястие.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар