четвъртък, 1 юли 2010 г.

0019: Десертни ястия

Плодов сладолед с ванилия и плодове

Продукти за десертното ястие:
  1. 3 жълтъка
  2. 90 г захар
  3. 300 г прясно мляко
  4. ванилена захар
  5. сладка сметана за украса
  6. пресни плодове (малини, ягоди, череши, вишни)
Продукти за крема на десертното ястие:

Разбиваме жълтъците със захарта до получаване на пяна, наливаме на части почти врящото прясно мляко, прецеждаме в изплакнат съд и загряваме, докато сместа се сгъсти, но без да се заварявава.

Прибавяме ванилената захар, охлаждаме крема, наливаме във високи чаши и оставяме да замръзне леко в хладилника.

Разбиваме сметаната и прибавяме от нея върху охладения крем. Отново замразяваме в хладилника.

Преди сервиране украсяваме десертното ястие с пресни плодове.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар