Продукти за десертното ястие:
- 3 жълтъка
- 90 г захар
- 300 г прясно мляко
- ванилена захар
- сладка сметана за украса
- пресни плодове (малини, ягоди, череши, вишни)
Разбиваме жълтъците със захарта до получаване на пяна, наливаме на части почти врящото прясно мляко, прецеждаме в изплакнат съд и загряваме, докато сместа се сгъсти, но без да се заварявава.
Прибавяме ванилената захар, охлаждаме крема, наливаме във високи чаши и оставяме да замръзне леко в хладилника.
Разбиваме сметаната и прибавяме от нея върху охладения крем. Отново замразяваме в хладилника.
Преди сервиране украсяваме десертното ястие с пресни плодове.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар