събота, 3 юли 2010 г.

0028: Десертно лятно ястие

Шоколадов сладолед с ром

Продукти за десертното ястие:
  1. 3 чаени чаши прясно мляко
  2. 6 жълтъка
  3. 200 г сметана
  4. 150 г захар
  5. 200 г шоколад
  6. 1 чаена чаша прясно мляко за разреждане на шоколада
  7. 2 малки чашки ром
Продукти за украсата на десертното ястие:
  1. 200 г сметана
  2. 100 г пудра захар
  3. настърган шоколад
Приготвяне на десертното ястие:

Разтопяваме шоколада в тенджерка на водна баня заедно с 1 чаена чаша прясно мляко.

Жълтъците разбиваме със захарта и смесваме с шоколада.

Прибавяме горещото прясно мляко. Бъркаме сместа на много слаб огън, докато се сгъсти, дръпваме настрани и оставяме да изстине.

Прибавяме сметаната и ромът. Разбъркваме добре и замразяваме.

Поднасяме вкусното десертно ястие украсено със сметана, разбита с пудрата захар, и поръсен с настърган шоколад и шоколадови пурички.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар