Продукти за десертното ястие:
- 1 яйце
- 1 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1/4 чаена чаша захар
- 2 супени лъжици какао
- 30 г разтопено масло
Продукти за гарниране на ястието:
- 1 чаена чаша малини (ягоди, къпини)
- 2 супени лъжици шоколадов ликьор
- сметана за украса
Разбиваме яйцето с прясното мляко и разтопеното масло. Добавяме пресятото брашно, захарта, какаото и бакпулверът.
Разбиваме сместа на гладко тесто и оставяме да престои 20 минути.
В леко намазан с масло тефлонов тиган пържим малки палачинки.
Подреждаме палачинките и поливаме с шоколадовия ликьор. Около тях гарнираме с малините.
Най отгоре украсяваме с разбита сметана. Поднасяме вкусното ястие охладено.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар