сряда, 7 юли 2010 г.

0037: Тесто за десертни ястия

Приготвяне на козуначно тесто - за козунаци, кифли, сладки и други (българска рецепта)

Продукти за тесто на десертно ястие:
  1. 250 г брашно
  2. 125 г краве масло
  3. 10 г захар
  4. 3 яйца
  5. 1 кафена чашка прясно мляко
  6. 5 г мая за хляб
  7. 5 г сол
Приготвяне на тесто за десертно ястие:

Изсипваме брашното в тава, в средата правим кладенче. В него слагаме размитата мая в 2 супени лъжици вода, захар, сол и разбитите предварително яйца.

Размесваме брашното, докато получим тесто, което не е много меко в началото. Месим продължително, за да стане гладко, като от време на време прибавяме по малко мляко.

Смачкваме маслото и прибавяме към 1/3 от тестото и месим, докато сместа стане еднородна. Прибавяме към него и останалото тесто.

Така омесеното тесто, оставяме да втаса при умерена температура. Преди да употребим тестото, трябва да престои най малко 4 часа.

Използваме тестото за вкусни десертни ястия за приготвяне на козунак, кифли, сладки и други.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар