Продукти за тесто на десертно ястие:
- 250 г брашно
- 125 г краве масло
- 10 г захар
- 3 яйца
- 1 кафена чашка прясно мляко
- 5 г мая за хляб
- 5 г сол
Изсипваме брашното в тава, в средата правим кладенче. В него слагаме размитата мая в 2 супени лъжици вода, захар, сол и разбитите предварително яйца.
Размесваме брашното, докато получим тесто, което не е много меко в началото. Месим продължително, за да стане гладко, като от време на време прибавяме по малко мляко.
Смачкваме маслото и прибавяме към 1/3 от тестото и месим, докато сместа стане еднородна. Прибавяме към него и останалото тесто.
Така омесеното тесто, оставяме да втаса при умерена температура. Преди да употребим тестото, трябва да престои най малко 4 часа.
Използваме тестото за вкусни десертни ястия за приготвяне на козунак, кифли, сладки и други.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар