събота, 10 юли 2010 г.

0054: Сосове за ястия - "беарнез"

Приготвяне на сос "беарнез" (българска кухня)

Продукти за сос "беарнез" за ястия:
  1. 2 жълтъка
  2. 100 г краве масло
  3. 5 супени лъжици оцет
  4. глава лук
  5. черен пипер, сол
Приготвяне на сос "беарнез" за ястия:

Накълцваме лука на ситно и слагаме в тенджера с оцета. Оставяме да ври на умерен огън, докато оцетът изври напълно.

Снемаме от огъня и оставяме да изстине. Прибавяме към лука жълтъците, 2 супени лъжици вода, черен пипер и слагаме на водна баня, като бъркаме, докато се сгъсти и започне да лепне по лъжицата.

Прибавяме разтопеното масло, бъркаме непрекъснато. Сипваме в сосиера и поднасяме с местни печени ястия и други.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар