Продукти за сос "беарнез" за ястия:
- 2 жълтъка
- 100 г краве масло
- 5 супени лъжици оцет
- глава лук
- черен пипер, сол
Накълцваме лука на ситно и слагаме в тенджера с оцета. Оставяме да ври на умерен огън, докато оцетът изври напълно.
Снемаме от огъня и оставяме да изстине. Прибавяме към лука жълтъците, 2 супени лъжици вода, черен пипер и слагаме на водна баня, като бъркаме, докато се сгъсти и започне да лепне по лъжицата.
Прибавяме разтопеното масло, бъркаме непрекъснато. Сипваме в сосиера и поднасяме с местни печени ястия и други.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар