Вместимост на една водна чаша за приготвяне на ястия:
- една водна чаша брашно - 140 г
- една водна чаша захар на пясък - 230 г
- една водна чаша пудра захар - 200 г
- една водна чаша втвърдена мас - 250 г
- една водна чаша течна мас - 220 г
- една водна чаша нетопено масло - 230 г
- една водна чаша топено масло - 200 г
- една водна чаша галета - 120 г
- една водна чаша ориз - 220 г
- една водна чаша грис - 200 г
- една водна чаша счукани орехи, бадеми -130 г
- една водна чаша вода - 250 г
- една водна чаша олио - 230 г
- една в0дна чаша прясно мляко - 250 г
- една кафена чаша брашно - 50 г
- една кафена чаша захар на пясък - 60 г
- една кафена чаша пудра захар - 50 г
- една кафена чаша втвърдена мас - 80 г
- една кафена чаша течна мас - 70 г
- една кафена чаша нетопено масло - 70 г
- една кафена чаша топено масло - 60 г
- една кафена чаша галета - 50 г
- една кафена чаша ориз - 70 г
- една кафена чаша грис - 70 г
- една кафена чаша счукани орехи, бадеми - 50 г
- една кафена чаша вода - 80 г
- една кафена чаша олио - 60 г
- една кафена чаша прясно мляко - 70 г
- една супена лъжица брашно - 15 г
- една супена лъжица захар на пясък - 25 г
- една супена лъжица пудра захар - 20 г
- една супена лъжица втвърдена мас - 30 г
- една супена лъжица течна мас - 15 г
- една супена лъжица нетопено масло - 20 г
- една супена лъжица топено масло - 15 г
- една супена лъжица галета - 10 г
- една супена лъжица ориз - 25 г
- една супена лъжица грис - 20 г
- една супена лъжица счукани орехи, бадеми - 10 г
- една супена лъжица вода - 15 г
- една супена лъжица олио - 12 г
- една супена лъжица прясно мляко - 15 г
- една супена лъжица сол - 25 г
При измерване не трябва да препълваме, нито да натъпкваме с продуктите - има разлика в грамажа.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар