събота, 10 юли 2010 г.

0052: Сервиране на ястия - аламинути

Сервиране на аламинути


Аламинутите са основни ястия, чиято топлинна обработка е кратка - предимно пържене и печене на скара. Поднасяме в голяма плитка чиния както основните ястия.

Гарнитура, подредена красиво, поставяме отстрани в същата чиния.

Ако с аламинута поднасяме едновременно топла и студена гарнитура, топлата( пържени картофи, задушен грах, зелен фасул, ориз, моркови и др.) .

Поставяме в чинията с аламинута, а студената гарнитура (салата) поднасяме отделно в средна чиния, поставена отляво до върха на вилицата.

За да запазим високата температура на ястието по-дълго време, готовите аламинути поставяме в плато, чимбол (висока купа) или тенджера от йенско стъкло, неръждаема стомана или порцелан.

Този общ съд поставяме на средата на масата с голяма вилица или лъжица прехвърляне в предварително подредени индивидуални чинии.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар