Сервиране на аламинути
Аламинутите са основни ястия, чиято топлинна обработка е кратка - предимно пържене и печене на скара. Поднасяме в голяма плитка чиния както основните ястия.
Гарнитура, подредена красиво, поставяме отстрани в същата чиния.
Ако с аламинута поднасяме едновременно топла и студена гарнитура, топлата( пържени картофи, задушен грах, зелен фасул, ориз, моркови и др.) .
Поставяме в чинията с аламинута, а студената гарнитура (салата) поднасяме отделно в средна чиния, поставена отляво до върха на вилицата.
За да запазим високата температура на ястието по-дълго време, готовите аламинути поставяме в плато, чимбол (висока купа) или тенджера от йенско стъкло, неръждаема стомана или порцелан.
Този общ съд поставяме на средата на масата с голяма вилица или лъжица прехвърляне в предварително подредени индивидуални чинии.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар