понеделник, 5 юли 2010 г.

0033: Десертни ястия

Шоколадов пудинг - Шведска кухня


Продукти за десертното ястие:
  1. 5 лъжици какаоhttp://www.freeclipartnow.com/d/18799-1/chef-says-okay.jpg
  2. 1 лъжичка нес-кафе
  3. 3 лъжици желатин
  4. 150 г сметана
  5. 2 яйца
  6. 100 г пудра захар
  7. 300 г прясно мляко
  8. ванилена захар
  9. бадеми или орехи
Приготвяне на десертното ястие:

Накисваме желатина в 3 лъжици студена вода и го оставяме да набъбне.

Правим лека пяна от жълтъците и захарта, прибавяме какаото и млякото, изливаме в тенджера и при постоянно бъркане почти възвъряваме.

Прибавяме кафето, ванилената захар и желатина, снемаме от огъня, прибавяме разбитите на сняг белтъци и когато сместа поизстине, добавяме сметаната.

Наливаме в 4 изплакнати със студена вода купички и оставяме в хладилник да се втвърди.

Преди поднасяне на вкусното десертно ястие обръщаме купичките върху десертни чинийки и украсяваме с обелени бадеми или нарязани орехови ядки и разбита сметана.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар