събота, 10 юли 2010 г.

0051: Сервиране на основни ястия

Сервиране на основни ястия


Основните ястия поднасяме предварително сипани в голяма плитка чиния, която поставяме между големия нож и голямата вилица, и се консумира с тези прибори.

За да запазим по-дълго време високата температура на някои ястия, като агнешко със спанак, свинско със зеле, свинско с ориз, мусака и други, можем да поднесем в съдове от неръждаема стомана.

Не всички основни ястия обаче е подходящо поднасяне в такъв съд (например яхния, каша плакия и други).

Някои ястия от националнита ни кухня - например, гювеч, стомна-кебап, каварма-кебап и други поднасяме направо в съда в който са приготвени.

Ако те са приготвени в общ гювеч или стомна, тези съдове се поставят в средата на масата и домакинята разсипва ястието с помощта на голямата лъжица.

Ако са приготвени в малки гювечета, те се поставят върху голяма плитка чиния, покрита с книжна салфетка.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар