сряда, 7 юли 2010 г.

0040: Тесто за солени и десертни ястия

Приготвяне на мачкано тесто - за гарнирани пити, сладки, соленки и други (българска кухня)


Продукти за тесто на солени и десертни ястия:
  1. 250 г брашно
  2. 125 г краве масло
  3. 4 супени лъжици вода
  4. 5 г сол
Приготвяне на тесто за солени и десертни ястия:

Слагаме брашното в тавичка. Правим в средата кладенче и в него поставяме размекнато масло, сол и вода.

Мачкаме много добре между дланите на ръцете, докато получим тесто, което разточваме според големината на тавичка, в която печем.

От мачкано тесто приготвяме различни видове вкусни солени и десертни ястия.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар