Продукти за десертното ястие:
- 250 г бисквити
- 250 г орехи
- 3 супени лъжици захар за карамелизиране
- 200 г краве масло
- 2 супени лъжици какао
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 200 г захар
- 2-3 ванилии
- 150 г шоколад
Смесваме какаото, захарта и ванилията и кипваме с прясното мляко. Стриваме бисквитите и ги заливаме с горещия какаов сироп.
Оставяме да изстинат. Натрошените орехови ядки запичаме с 3-те супени лъжици захар и изсипваме върху намазана с масло чиния.
Като изстинат, счукваме на ситно. Маслото разбиваме на пяна. Към него прибавяме бисквитите и орехите и всичко объркваме добре.
Сместа изсипваме във подходяща форма и оставяме в хладилника за няколко часа.
След това десертното ястие го изсипваме в подходяща сервизна чиния и заливаме с разтопения шоколад. Отново слагаме в хладилника.
Сладкишът е по вкусен ако се приготви от предния ден.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар