сряда, 7 юли 2010 г.

0038: Тесто за десертни ястия

Приготвяне на тесто за сухи сладки (българска кухня)

Продукти за тесто на десертни ястия:
  1. 200 г брашно
  2. 200 г пудра захар
  3. 125 г краве масло
  4. 4 белтъка
  5. ванилия
Приготвяне на тесто за десертни ястия:

Разтопяваме маслото на водна баня, прибавяме захар, брашно, разбити на сняг белтъци, ванилия разбъркваме. Изсипваме в малки формички, намазани с масло.

Ако прибавяме малко повече брашно, разточваме тестото на 0,5 см дебелина и изрязваме в желана форма с резец или формички. Печем в намазана с масло тавичка и поръсена с брашно, за да се отлепят сладките по лесно.

Изпечените сухи сладки запазваме десетина дни в плътно затворен съд. От това тесто приготвяме вкусни десертни ястия.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар