Продукти за тесто на десертни ястия:
- 200 г брашно
- 200 г пудра захар
- 125 г краве масло
- 4 белтъка
- ванилия
Разтопяваме маслото на водна баня, прибавяме захар, брашно, разбити на сняг белтъци, ванилия разбъркваме. Изсипваме в малки формички, намазани с масло.
Ако прибавяме малко повече брашно, разточваме тестото на 0,5 см дебелина и изрязваме в желана форма с резец или формички. Печем в намазана с масло тавичка и поръсена с брашно, за да се отлепят сладките по лесно.
Изпечените сухи сладки запазваме десетина дни в плътно затворен съд. От това тесто приготвяме вкусни десертни ястия.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар