Продукти за тесто на десертни ястия: фотоизточник:images.google.com
- 100 г брашно
- 1 кафена чашка вода
- 50 г краве масло
- 3 яйца
- щипка сол
Слагаме на огъня в тенджера студена вода, масло и щипка сол и варим. Снемаме от огъня и веднага изсипваме брашното, като бъркаме енергично.
Поставяме отново на огъня и бъркаме, докато тестото започне да се отделя от тенджерата. Снемаме от огъня и прибавяме яйцата едно по едно.
Печем в гореща фурна, но с полуотворена врата, за да излиза парата. От това варено тесто приготвяме различни видове вкусни десертни ястия.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар