вторник, 6 юли 2010 г.

0036: Варено тесто за десертни ястия

Приготвяне на варено тесто - за еклери, торти, тулумбички (българска кухня)


Продукти за тесто на десертни ястия: фотоизточник:images.google.com
  1. 100 г брашно
  2. 1 кафена чашка вода
  3. 50 г краве масло
  4. 3 яйца
  5. щипка сол
Приготвяне на тесто за десертни ястия:

Слагаме на огъня в тенджера студена вода, масло и щипка сол и варим. Снемаме от огъня и веднага изсипваме брашното, като бъркаме енергично.

Поставяме отново на огъня и бъркаме, докато тестото започне да се отделя от тенджерата. Снемаме от огъня и прибавяме яйцата едно по едно.

Печем в гореща фурна, но с полуотворена врата, за да излиза парата. От това варено тесто приготвяме различни видове вкусни десертни ястия.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар