(Вашите гости ще останат очаровани от вкусното десертно ястие )-Австрийска кухня
Продукти за десертното ястие:
- 9 яйца
- 220 г масло
- 250 г шоколад
- 220 г захар
- 220 г брашно
- ванилена захар, кайсиев мармалад
- масло за мазане и брашно за поръсване на формата
- 100 г шоколад
- 250 г захар
Разбиваме омекналото масло с половината от захарта до получаване на пяна, прибавяме разтопения шоколад и жълтъците на малки дози.
Правим сняг от белтъците, прибавяме останалата захар и разбиваме до сгъстяване.
Поставяме белтъчния сняг заедно с пресятото брашно и ванилената захар в шоколадовото тесто, слагаме сместа в намазана с масло и поръсена с брашно форма за торта и печем на слаба фурна.
След това намазваме изстиналата торта с мармалад и дебел пласт шоколадова глазура.
Приготвяне на глазурата на десертното ястие:
Правим карамел от захарта и 5 лъжици вода, оставяме да изстине, прибавяме го на малки дози в горещия шоколад и бъркаме, докато горещата глазура покрие лъжицата (сварената захар трябва веднага да се използва).
Може да прибавим парченце масло или няколко капки олио. Глазурата трябва да бъде умерено топла - горещата глазура никога не може да бъде лъскава.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар