понеделник, 5 юли 2010 г.

0032: Десертни ястия

Захарна торта
(Вашите гости ще останат очаровани от вкусното десертно ястие )-Австрийска кухня

Продукти за десертното ястие:
  1. 9 яйца
  2. 220 г масло
  3. 250 г шоколад
  4. 220 г захар
  5. 220 г брашно
  6. ванилена захар, кайсиев мармалад
  7. масло за мазане и брашно за поръсване на формата
Продукти за глазурата на десертното ястие:
  1. 100 г шоколад
  2. 250 г захар
Приготвяне на десертното ястие:

Разбиваме омекналото масло с половината от захарта до получаване на пяна, прибавяме разтопения шоколад и жълтъците на малки дози.

Правим сняг от белтъците, прибавяме останалата захар и разбиваме до сгъстяване.

Поставяме белтъчния сняг заедно с пресятото брашно и ванилената захар в шоколадовото тесто, слагаме сместа в намазана с масло и поръсена с брашно форма за торта и печем на слаба фурна.

След това намазваме изстиналата торта с мармалад и дебел пласт шоколадова глазура.

Приготвяне на глазурата на десертното ястие:

Правим карамел от захарта и 5 лъжици вода, оставяме да изстине, прибавяме го на малки дози в горещия шоколад и бъркаме, докато горещата глазура покрие лъжицата (сварената захар трябва веднага да се използва).

Може да прибавим парченце масло или няколко капки олио. Глазурата трябва да бъде умерено топла - горещата глазура никога не може да бъде лъскава.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар