понеделник, 5 юли 2010 г.

0034: Тесто за десертни ястия

Приготвяне на кексово тесто - за кексове, торти, пасти и други (българска кухня)

Продукти за тесто на десертни ястия:
  1. 125 г брашно
  2. 125 г пудра захар
  3. 60 г краве масло
  4. 4 яйца
Приготвяне на тесто за десертни ястия:

Поставяме тенджера на съвсем слаб огън или на водна баня. Разбиваме пудрата захар с яйцата, докато получим гъста пяна.

Снемаме от огъня и продължаваме да разбиваме, докато изстине сместа. Прибавяме по малко пресятото брашно, разтопеното масло и разбъркваме.

Печем в намазана с масло тавичка. От това тесто приготвяме различни вкусни десертни ястия.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар