Продукти за десертното ястие:
фотоизточник: images.google.com (давам ви идея как до оформите пастичките)
- 100 г масло
- 60 г захар
- 180 г брашно
- 3 яйца
- 1 чаена лъжичка сода за хляб (бакпулвер)
- 100 г прясно мляко
- 100 г шоколад
- 60 г бадеми
- 3 супени лъжици какао
- 250 г прясно мляко
- 5 супени лъжици захар
Разбиваме маслото със захарта до получаване на лека пяна, прибавяме постепенно жълтъците и продължаваме да разбиваме.
Към тази смес прибавяме пресятото със содата (бакпулвера) брашно, объркваме. Изсипваме към сместа прясното мляко, настъргания шоколад и бадеми.
Добавяме, разбитите на твърд сняг белтъци. Разстиламе сместа във форма, на дъното на която сме поставили пергаментова хартия, намазана с масло.
Печем в слаба фурна около 1 1/4 часа. Нарязваме шоколадовия сладкиш на формички и поставяме в подходяща чиния.
Приготвяне на глазурата на вкусното десертно ястие:
Загряваме прясното мляко със захарта. Към него прибавяме какаото, което разтваряме предварително с част от прясното мляко.
Бъркаме непрекъснато глазурата, докато получим гладка смес. Докато е гореща заливаме нарязаните формички. Изчакваме да изстинат и украсяваме пожелание.
Сервираме вкусния шоколадов сладкиш добре охладен с подходящо питие (уиски, кампари, мартини).
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар