Продукти за десертното ястие:
- 4 портокала
- 300 г портокалов сок
- 2 жълтъка
- 1 чаена лъжичка нишесте
- 120 г пудра захар
- 120 г сметана
- 120 г захаросани портокалови резени за гарнир
Огрязваме капачетата от измитите портокали на разстояние 1/3 от върха, внимателно изваждаме сърцевината и я пресоваме.
Смесваме я с портокаловия сок, жълтъците, захарта и нишестето и бъркаме на водна баня до сгъстяване.
Пълним получения крем в специални чаши. Украсяваме със сметана и захаросани портокалови резени.
Сервираме охладено вкусното десертно ястие.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар