сряда, 26 януари 2011 г.

0086: Десертни ястия

Сладко изкушение - Шоколадов пудинг


Продукти за десертното ястие:
  1. 120 г краве масло или маргаринФотоизточник: images.google
  2. 120 г пудра захар
  3. 3 яйца
  4. 1 лъжица какао
  5. 120 г брашно
  6. 1 равна чаена лъжичка сода за хляб
  7. гореща вода и масло за намазване на формата
Продукти за крема на десертното ястие:
  1. 2 супени лъжици какао
  2. 300 г прясно мляко
  3. 30 г ванилена захар
  4. 1 равна чаена лъжичка царевично брашно
Приготвяне на десертното ястие:

Смесваме омекналото масло (или маргарин) със захарта и разбиваме на пяна, след което прибавяме на части разбитите яйца.

Добавяме брашното, пресято с какаото и содата и толкова гореща вода, че тестото да бъде меко и лесно да пада от лъжицата.

Изсипваме тестото в намазана с масло форма. То не трябва да заема повече от 3/4 от обема на формата.

Поставяме отгоре двойна, намазана с мазнина пергаментова хартия, прикрепяме краищата й към формата и варим пудинга на водна баня около 1 час.

Изваждаме пудинга и го обръщаме още докато е горещ върху затоплена чиния. Поднасяме десертното ястие със шоколадов крем.

Приготвяне на шоколадов крем за десертното ястие:

В част от студеното мляко размиваме царевичното брашно и какаото, смесваме захарта, добавяме останалото сгорещено мляко и варим няколко минути.

Накрая прибавяме ванилената захар и маслото. Заливаме пудинга с горещия крем.
------------------------------------------------------
© 2010,Р.И. - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар