Продукти за десертното ястие:
- 120 г краве масло или маргаринФотоизточник: images.google
- 120 г пудра захар
- 3 яйца
- 1 лъжица какао
- 120 г брашно
- 1 равна чаена лъжичка сода за хляб
- гореща вода и масло за намазване на формата
Продукти за крема на десертното ястие:
- 2 супени лъжици какао
- 300 г прясно мляко
30 г ванилена захар - 1 равна чаена лъжичка царевично брашно
Смесваме омекналото масло (или маргарин) със захарта и разбиваме на пяна, след което прибавяме на части разбитите яйца.
Добавяме брашното, пресято с какаото и содата и толкова гореща вода, че тестото да бъде меко и лесно да пада от лъжицата.
Изсипваме тестото в намазана с масло форма. То не трябва да заема повече от 3/4 от обема на формата.
Поставяме отгоре двойна, намазана с мазнина пергаментова хартия, прикрепяме краищата й към формата и варим пудинга на водна баня около 1 час.
Изваждаме пудинга и го обръщаме още докато е горещ върху затоплена чиния. Поднасяме десертното ястие със шоколадов крем.
Приготвяне на шоколадов крем за десертното ястие:
В част от студеното мляко размиваме царевичното брашно и какаото, смесваме захарта, добавяме останалото сгорещено мляко и варим няколко минути.
Накрая прибавяме ванилената захар и маслото. Заливаме пудинга с горещия крем.
------------------------------------------------------
© 2010,Р.И. - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар