сряда, 26 януари 2011 г.

0087: Десертни ястия

Шоколадов пудинг - Шведска кухня
Продукти за десертното ястие:
  1. 5 лъжици какао
  2. 1 лъжичка нес-кафе
  3. 3 лъжици желатин
  4. 150 г сметана
  5. 2 яйца
  6. 100 г пудра захар
  7. 300 г прясно мляко
  8. ванилена захар
  9. бадеми или орехи
Приготвяне на десертното ястие:

Накисваме желатина в 3 лъжици студена вода и го оставяме да набъбне.

Правим лека пяна от жълтъците и захарта, прибавяме какаото и млякото, изливаме в тенджера и при постоянно бъркане почти възвъряваме.

Прибавяме кафето, ванилената захар и желатина, снемаме от огъня, прибавяме разбитите на сняг белтъци и когато сместа поизстине, добавяме сметаната.

Наливаме в 4 изплакнати със студена вода купички и оставяме в хладилник да се втвърди.

Преди поднасяне на десертното ястие обръщаме купичките върху десертни чинийки и украсяваме по избор с обелени бадеми, нарязани орехови ядки, разбита сметана и плодове - пресни или от конфитюр.
------------------------------------------------------
© 2010,Р.И. - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар