Продукти за десертното ястие:
- 120 г брашно
- 70 г масло
- 50 г пудра захар
- 2 жълтъка
- щипка сода за хляб, ванилена захар
- 4 белтъка
- 120 г захар
- 140 г смлени орехови ядки
- 20 г настърган шоколад
Пресяваме брашното заедно със содата за хляб и пудрата захар, прибавяме нарязаното на парченца масло, ванилената захар и разбъркваме.
Прибавяме жълтъците и правим гладко тесто. Оставяме го половин час на хладно място.
След това разточваме на колело, поставяме във форма за торта и отново изстудяваме.
През това време приготвяме ореховото тесто: прибавяме към разбитите на сняг белтъци захарта и когато получим твърд сняг, слагаме смлените орехи и шоколада.
Покриваме с получената смес изстуденото тесто и печем в слаба фурна. Поръсваме с пудра захар и сервираме десертното ястие .
------------------------------------------------------
© 2010,Р.И. - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар