Продукти за ястието:
- 1 средно голяма прясна зелка
- 1 глава кромид лук
- 1-2 моркова
- 3-4 домата
- 10 скилидки чесън
- 1 супена лъжица брашно
- 7-8 супени лъжици олио
- 1 чаша доматен сок
- 750 г смляно телешко месо
- 1 пълна супена лъжица червен пипер
- 1 чаена чаша ориз
- черен пипер, магданоз, сол на вкус
Почистваме зелката и издълбаваме с остър нож. Нарязваме лукът на ситно и задушаваме в мазнината заедно с морковите, нарязани на ситно, и доматите, настъргани на ренде.
Прибавяме към тях червения пипер, месото и оризът. Изпържваме всичко и заливаме с 1 чаена чаша топла вода, за да набъбне оризът.
Към него прибавяме черния пипер, магданоза, сол на вкус. Напълваме зелката със сместа и поръсваме отворът с малко брашно.
Слагаме зелката в дълбок съд, заливаме с доматения сок и 2 чаени чаши вода. Варим на тих огън. Към края на варенето прибавяме счукания чесън.
Поднасяме вкусното ястие топло.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар