вторник, 13 юли 2010 г.

0057: Ястия с телешко месо

Пълнена зелка (българска кухня)


Продукти за ястието:
  1. 1 средно голяма прясна зелка
  2. 1 глава кромид лук
  3. 1-2 моркова
  4. 3-4 домата
  5. 10 скилидки чесън
  6. 1 супена лъжица брашно
  7. 7-8 супени лъжици олио
  8. 1 чаша доматен сок
  9. 750 г смляно телешко месо
  10. 1 пълна супена лъжица червен пипер
  11. 1 чаена чаша ориз
  12. черен пипер, магданоз, сол на вкус
Приготвяне на ястието:

Почистваме зелката и издълбаваме с остър нож. Нарязваме лукът на ситно и задушаваме в мазнината заедно с морковите, нарязани на ситно, и доматите, настъргани на ренде.

Прибавяме към тях червения пипер, месото и оризът. Изпържваме всичко и заливаме с 1 чаена чаша топла вода, за да набъбне оризът.

Към него прибавяме черния пипер, магданоза, сол на вкус. Напълваме зелката със сместа и поръсваме отворът с малко брашно.

Слагаме зелката в дълбок съд, заливаме с доматения сок и 2 чаени чаши вода. Варим на тих огън. Към края на варенето прибавяме счукания чесън.

Поднасяме вкусното ястие топло.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар