Продукти за ястието:
- 350 г свинско месо
- 150 г телешко и говеждо месо
- 1 голяма глава лук
- 50 г бял хляб
- 50 г прясно мляко
- 1-2 яйца
- парченце сланина от шунка
- 1 чаша бяло вино
- 1 лъжица доматено пюре
- 4-5 домата
- 100 г сланина
- 100 г бульон от месо
- копър, магданоз, черен пипер, сол, олио
- 1 прясна зелка
Смиламе месото два пъти с машинка за мелене, смиламе хляба, накиснат предварително в прясното мляко, прибавяме ситно нарязаните ароматни треви, ситно нарязания и изпържен в мазнина лук, яйцата, черен пипер, сол и омесваме.
Разделяме зелевите листа, заливаме с бульон и бланшираме. Изваждаме и като се отцедят, поставяме във всеки лист парченце шункова сланина, плънка месо и свиваме сърми.
Изпържваме ги от всички страни в мазнина, заливаме с бульон и задушаваме. Прибавяме доматеното пюре, виното и продължаваме да задушаваме.
След като се сварят ги подреждаме в тава, върху ситно нарязано зеле и парченца домати, поръсваме с нарязананата на кубчета сланина и запичаме във фурна на 250 градуса вкусното ястие.
Сервираме ястието топло и поръсваме с пресен магданоз.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар