вторник, 13 юли 2010 г.

0060: Ястия с птиче месо

Ястие от варен домашен петел

(Iastie ot varen domashen petel)

фотоизточник: images.google.com
Продукти за ястието:
  1. 1 домашен петел
  2. 2-3 глави кромид лук
  3. морковчета за украса
  4. малки лукчета за украса
  5. сол, мащерка, чубрица,
  6. черен пипер, тарос, магданоз
  7. червен пипер
Приготвяне на ястието:

Изчистеният и изплакнат домашен петел слагаме да ври в голяма (подходяща) тенджера.

Като заври припенваме няколко пъти, за да се избистри бульона.

Като изчистим бульона от пяната, прибавяме нарязания наситно лук, настърганите моркови за да го увкусим.

Прибавяме нарязаните наситно подправки. Продължаваме да варим, докато петелът омекне.

Изваждаме петълът внимателно да не я разкъсаме. Поръсваме го с червен пипер, сол и поставяме в подходящ съд за сервиране.

Слагаме на трапезата сварения петел украсен по наш вкус.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар