събота, 17 юли 2010 г.

0069: Ястия с пиле

Киевски котлет - (руска кухня)

Продукти за ястието:
  1. гърди от 2 пилета
  2. 100 г масло
  3. 100 г гъби
  4. брашно, черен пипер, сол, галети
  5. олио за пържене
  6. 1 яйце
Гарнитура за ястието:
  1. Задушен ориз
  2. 1 червен домат
  3. зелени маслини
  4. 1 лимон
  5. копър
  6. грах
Приготвяне на ястието:

Oбезкостяваме гърдите, нарязваме плоско на 4 големи шницела, начукваме, посоляваме, поръсваме с черен пипер, поставяме парченца масло и ситно нарязани гъби, увиваме, прикрепяме с клечки за зъби и поставяме в хладилника.

След около 1 час ги изваждаме. Овалваме ги в брашно, разбито яйце, галета и изпържваме в олио до златист цвят.

Подреждаме изпържените котлети в блюдо, разрязваме с остър нож и гарнираме пожелание ястието.
------------------------------------------------------
© 2010,Румяна Иванова - автор,All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар